1[ پرتس، فولکر (۱۳۷۳). وابستگی و توسعه در دنیای غرب، ترجمۀ انسیه مستشاری، ماهنامۀ توسعه، شمارۀ 7، تهران: ۴۷.
]2[ تجریشی، مسعود؛ ابریشمچی، احمد (۱۳۸۳). مدیریت تقاضای منابع آب در کشور، مجموعه مقالات اولین همایش روشهای پیشگیری از اتلاف منابع ملی.
]3[ جولایی، رامتین؛ جیران، علی رضا (۱۳۸۷). مزیت نسبی یا خودکفایی؟ مطالعه ای کاربردی در تعیین راهبرد تولید گندم در کشور، اقتصاد کشاورزی و توسعه، سال شانزدهم، شمارۀ ۶۳: ۱۴۸.
]4[ خواجهدین، سید جمال الدین (۱۳۸۶). روند بیایانزایی در ایران، فصلنامۀ جنگل و مرتع، شمارۀ ۷۴: ۴۲.
]5[ روحانی، حسن (۱۳۹۰). امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران، انتشارات مرکز تحقیقات استراتژیک، چاپ چهارم، تهران: ۲۴۸.
]6[ شاهیدشت، علیرضا؛ عباسنژاد، احمد (1389). ارزیابی اثرات زیستمحیطی افت سطح آبهای زیرزمینی در دشت زرند و ارائۀ راهکارهای مدیریتی، مجله پژوهش آب ایران، سال چهارم، شمارۀ هفتم.
]7[ شرکت آب منطقهای خراسان (1387). گزارش توجیهی ممنوعیت دشت بیرجند، معاونت مطالعات پایۀ منابع آب: ۱۰.
]8[ شستلند، ژان کلود؛ شنه، ژان کلود (۱۳۸۰). جمعیت جهان چالشها و مسایل، ترجمه: سید محمد سید میرزایی، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی، جلد دوم، چاپ اول، تهران: ۱۶۴.
]9[ شمسیپور، علیاکبر (1382). تاثیر خشکسالیهای اخیر در افت منابع آب زیرزمینی دشتهای شمال همدان، پژوهشهای جغرافیایی، دورۀ 35 (45): ۱۳۰.
]10[ عزیزی، قاسم (1382). ارتباط بین خشکسالیهای اخیر و منابع آب زیرزمینی در دشت قزوین، پژوهشهای جغرافیایی، شمارۀ 46: 143-131
]11[ قاسمی، حسین (1373). «تعاریف و مبانی نظری امنیت غذایی»، فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه، سال دوم، پاییز: ۱۲.
]12[ کردوانی، پرویز (1380). خشکسالی و راههای مقابله با آن در ایران، دانشگاه تهران: ۳۹۱.
]13[ لشکریپور، غلامرضا؛ غفوری، محمد؛ کاظمی گلیان، رمضان؛ دمشناس، مهدی (۱۳۸۶). نشست زمین در اثر افت سطح آبهای زیرزمینی در دشت نیشابور، پنجمین کنفرانس زمینشناسی مهندسی و محیط زیست ایران: ۱۰۸۵.
]14[ مبینی دهکردی، علی (۱۳۸۷). رویکردی نو به راهبرد امنیت غذایی در ایران، انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی: ۷۹.
]15[ مختاری هشی، حسین (۱۳۹۲). هیدروپلیتیک ایران؛ جغرافیای بحران آب در افق سال ۱۴۰۴، فصلنامۀ ژئوپلیتیک، سال نهم، شمارۀ سوم:۷۰.
]16[ معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور (1389). مجموعه برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران: ۱۵۵.
]17[ مقیمی، ابراهیم (۱۳۹۳). دانش مخاطرات (برای زندگی با کیفیت بهتر و محیط پایدارتر)، انتشارات دانشگاه تهران: ۱۳۱.
]18[ مهکویی، حجت؛ جاجرمی، کاظم؛ پیشگاهیفرد، زهرا (۱۳۹۳). تهدیدات زیست محیطی در کشورهای منطقهی ژئوپلیتیکی خلیج فارس با تأکید بر بحران منابع آب، فصلنامه برنامهریزی منطقهای، شماره ۱۳: ۵.
]19[ میرئی، محمد حسین سادات؛ فرشی، علیاصغر (۱۳۸۲). چگونگی مصرف و بهرهوری آب در بخش کشاورزی، مجموعه مقالات یازدهمین همایش کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران، تهران.
]21[ وزارت جهاد کشاورزی (۱۳۸۸)، نتایج طرح آمارگیری نمونهای گندم و جو، معاونت امور برنامهریزی، اقتصادی و بینالمللی، دفتر آمار و فناوری اطلاعات. ]22[ ولدان زوج، محمد جواد؛ امرونی، حسین (1385). پایاننامۀ کارشناسی ارشد تحت عنوان بررسی روشهای کنترل فرونشست با تأکید بر InSar و GPS؛ دانشگاه خواجه نصیر طوسی:۸۰.
[23] Alcamo, J., Hernrichs, T. & Rösch, T (2000); World Water in 2025: Global Modelling and Scenario Analysis for the World Water Commission on Water.
[25] Box, G.P., Jenkins, G.M. (1978). Time Series analysis: Forecasting and control, revised. Holden day, San Francisco.
[26] Chapagain, A.K. and Hoekstra, A.Y. ,(2004), Water footprints of nations, Volume 1: Main Report, Value of Water Research Report Series No. 16.
[27] Dudgeon, D., 2000. Large-scale hydrological changes in tropical Asia: prospects for riverine biodiversity. BioScience 50 (9), 793–806.
[28] faostat.fao.org /site/339/default.aspx
[29] Fedoroff, N.V., Battisti, D.S., Beachy, R.N., Cooper, P.J.M., Fischhoff, D.A., Hodges, C.N., Knauf, V.C., Lobell, D., Mazur, B.J., Molden, D., Reynolds, M.P., Ronald, P.C., Rosegrant, M.W., Sanchez, P.A., Vonshak, A., Zhu, J.-K., 2010. Radically rethinking agriculture for the 21st century. Science 327 (5967), 833–834.
[30] Food and Agriculture Organization of the United Nations, (2001). Food Balance sheet a hand book, Rome, p 49- 50.
[31] Fraiture, C. de, Wichelns, D., Rockström, J., Kemp-Benedict, E., Eriyagama, N., Gordon, L. Hanjra, J., Hoogeveen, M. A., Huber-Lee, J., and Karlberg, L. 2007. Looking ahead to 2050: Scenarios of alternative investment approaches. In: Molden, D. (Ed.). Water for food, water for life: A compre hensive assessment of water management in agriculture. London, UK: Earthscan Publications Colombo, Sri Lanka: IWMI. pp.91-145.
[32] Gleick, P.H., 2003. Global freshwater resources: soft-path solutions for the 21st century. Science 302 (28), 1524–1528.
[33] Han, S. Park 1984, human needs and political development, Cambridge, especially in chapter 6.
[34] Hanjra, M.A., Gichuki, F., 2008. Investments in agricultural water management for poverty reduction in Africa: case studies of Limpopo, Nile, and Volta river basins. Natural Resources Forum 32 (3), 185–202.
[35] Hosseini, Seyed Ali, Zanganeh Shahrakia, Saeed, Farhudi, Rahmatolla, Hosseini, Seyed Mohamad, Salari, Mamand, Pourahmad, Ahmad (2010): Effect of urban sprawl on a traditional water system (qanat) in the City of Mashhad, NE Iran, Urban Water Journal, Vol. 7, No. 5, October 2010, 309–320.
[36] Khan, S., Hanjra, M.A., 2009. Footprints of water and energy inputs in food production-global perspectives. Food Policy 34 (2), 130–140.
[37] Mcmurry, K., & C. S. Kramer–Leblanc, 1998., “Discussion Paper on Domestic Food Security”, Family Economics and Nutrition Review, Vol. 11, Nos. 1 & 2, p. 49.
[38] Molden, D., 2007. Water responses to urbanization. Paddy and Water Environment (Special Issue Water Transfers) 5 (4), 207–209.
[39] Rosegrant, M.W., Cline, S.A., 2003. Global food security: challenges and policies. Science 302 (5652), 1917–1919.
[40] Seckler, D., Amarasinghe, U.D., Molden, R. de Silva, Barker, R., 1999. World Water Demand and Supply, 1990–2025: Scenarios and Issue. Research Report 19, International Water Management Institute, Colombo, Sri Lanka.
[41] Shah, T., Bhatt, S., Shah, R.K., Talati, J., 2008. Groundwater governance through electricity supply management: assessing an innovative intervention in Gujarat, western India. Agricultural Water Management 95 (11), 1233–1242.
[42] Tilman, D., Cassman, K.G., Matson, P.A., Naylor, R., Polasky, S., 2002. Agricultural sustainability and intensive production practices. Nature 418, 671–677.
[43] Wallensteen, P (1979), scarce Goods as Political Weapons: The Case of Food, Journal of Peace Research 13: 277-98.